Fietsen langs de frontlijn

Begrensd door aanhoudend Europese corona-geweld en een druk schema op mijn werk wordt het ook deze zomer een kort fietsavontuur. Wel een betekenisvolle. Fietsen langs de frontlijn van de oorlog die een einde moest maken aan alle oorlogen maar met haar gruwelijkheden slechts de overgang markeert tussen oude oorlogen en nieuwe. Een geschiedenis die bij mij op de een of andere manier is weggedrukt door het tastbare van de oorlog die daarop volgde en nog altijd een groot vraagteken voor mij is. Hoe heeft dit zo kort op onze moderne tijd kunnen gebeuren?

Van Nieuwpoort naar Bazel

De route start op het strand bij Nieuwpoort en volgt vol van geschiedenis de oude frontlinie tot de Zwitserse grens. Onderweg hoop ik op een mengelmoes van fysieke uitdaging, natuur en historische verrijking. Als ik tijd genoeg heb fiets ik vanaf Bazel terug naar Nederland en anders pak ik daar de trein. Voor de heenweg zet ik de fiets in de trein naar Vlissingen om vanuit daar de overtocht te maken en in Zeeuws-Vlaanderen te starten. De tent gaat mee maar verder wil ik het lichtgewicht houden en proberen om dagelijks flink wat kilometers te maken.

Voorpret

Hoe lang ik precies op pad kan en wanneer, moet ik nog bezien. Met het op de mat vallen van het routeboekje is de voorpret begonnen en heb ik in ieder geval een psychologische stok achter de deur om het mijmeren en plannenmaken om te zetten in daden. Dus hopelijk binnenkort, gewapend met mijn vaccinatieboekje en de coronacheck-app, weer op pad met de fiets. Ik ben er nog niet klaar voor maar wel aan toe.

Voorpret

2 antwoorden op “Fietsen langs de frontlijn”

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.