Prelude

Als ik het erf van kampeerboerderij de Blikken, net buiten Groede, oprij, komt de eigenaresse mij al tegemoet. Op de zitmaaier. Rustig zet ze de machine en daarna haar gehoorbescherming af en heet mij met een heerlijke Zeeuwse tongval welkom. ‘Een Santos’ zegt ze, ‘die zie je de leaste tied stêhts véhker’. Ik reken af met mijn laatste tientje want een pinautomaat heeft ze niet. Slaat ze over. Online bankieren kan wel. En misschien dat ze volgend jaar een QR-code gaat ophangen.

Inpakken en herpakken

Afgelopen weekend heb ik de meeste spullen al ingepakt, maar gisteravond – geheel volgens traditie – lag alles nog een keer uitgestald in de woonkamer. Mooi voor de foto en goed voor de triage van wel of niet mee. Uiteraard zijn er nog wat items gesneuveld en heb ik er vanmorgen toch weer wat aan toegevoegd. Stoeltje blijft thuis, lange broek ook en dat geeft ruimte voor een extra t-shirt en zwembroek. Zo blijf je lekker bezig op de grens van bikepacken en vakantiefietsen.

That’s all folks

Reisdag

Ik ben onderweg. Wat was ik daar aan toe. Even helemaal niets wat moet. Volledig gevaccineerd en met alle mogelijke bewijsvoering daarvan op zak, vertrek ik tegen de middag met de trein naar Vlissingen en daarna met de ferry naar d’n overkante. Een reisdag dus. Best wel lang. Bijna vier uur in de trein met tussendoor een sprintje op station Roosendaal en afgesloten met een half uurtje uitwaaien op de Westerschelde-ferry naar Breskens. De zeven kilometers fietsen mogen geen naam hebben, al voelt het door de omgeving al echt alsof ik op vakantie ben.

En het past er allemaal weer in
Vlissingen – Breskens

Home sweet home

Ik sta op het trekkersveld naast de schuur. Over ontbijt hoef ik mij geen zorgen te maken, want om acht uur zal de bakker zijn waar komen uitstallen. Denkend aan mijn laatste tientje vermeldt de eigenaresse dat de bakker wéh zo’n dieng héh. Een hele geruststelling. Ook het opzetten van mijn tentje voelt als thuiskomen. Alles krijgt als vanouds zijn eigen plek en een half uurtje later zit ik op de fietst terug naar Groede voor een hapje en een drankje.

Kampeerboerderij ‘de Blikken’

Bierproeverij

Onderweg naar de camping was het terras van ‘de Drie Koningen’ mij al opgevallen. Dat Google daar ook een brouwerij bij weet te vermelden maakt de keuze alleen nog maar eenvoudiger. Met een proeverij van vijf willekeurige Dutch Bargain-bieren typ ik op de telefoon deze blogpost, in afwachting van een bord pasta. Stevige bodem voor de dag van morgen. Op naar België. Ik geniet nog even van de naïeve Nederlandse corona-vrijheid en de proeverij wijst uit dat ik een extra IPA lust.

2 antwoorden op “Prelude”

  1. Grappig, wij hadden de camping in Groede als startpunt voor de Grensroute en hebben toen ook bij de Drie Koningen gegeten. Bakker was super in de ochtend! Goede start van een mooie reis.

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.