Over mij

Ik fietst voor de lol, voor de sport en ik probeer jaarlijks een lange tocht te maken door Europa. Niet dat het altijd lukt, maar je moet een doel hebben toch? Kamperen en soms even wat meer luxe. Genieten van het afzien en van alles wat ik onderweg tegenkom naast de fiets. Begonnen als een meer klassieke vakantiefietser maar na een materiƫle afslankkuur schuur ik tegenwoordig meer tegen het bikepacken aan en zijn de tochten soms wat ruiger en vaak wat verder dan in het begin.

Met dit blog combineer ik de hobby’s schrijven en fietsen (al dan niet op reis). Ik probeer jullie mee te laten genieten en te inspireren met verhalen en reisverslagen. Want fietsverhalen zijn prachtig om alleen te beleven maar veel te mooi om het anderen te onthouden.

Lees bijvoorbeeld over mijn fietsreis naar Rome in 2012, Santiago de Compostela in 2017, of Ierland in 2018. In 2020 ben een week gaan Bikepacken in Nederland en ging ik ondanks de corona last minute Fietsen naar Praag.

Daarnaast plaats ik soms verhalen over mijn voorbereidingen, het materiaal, tips voor onderweg en nog veel meer zaken die interessant kunnen zijn voor iedereen die op de fiets stapt om zo Europa te ontdekken.

Erik Ruissen

Balsano de Grappa

Neem bij vragen of opmerkingen gerust even contact op: