Over mij

Fietsen is vrijheid. Of ik nu een dagje op pad ga of een maand. Het liefst zou ik ieder jaar een langere reis door Europa maken en vaak lukt dat ook. Steeds meer trek ik er daarnaast ook voor een paar dagen op uit. Kamperen en soms even wat meer luxe. Klassiek begonnen met tassen voor en achter en nu wat meer bikepackend door Europa. De tochten worden wat ruiger en wat langer maar het plezier blijft hetzelfde. Genieten van het afzien en van alles wat ik onderweg tegenkom op en naast de fiets.

Wat echt genieten is? Op een warme dag, buiten voor de supermarkt een halve liter drinkyoghurt in één keer achterover slaan.

Met mijn blog combineer ik twee hobby’s – schrijven en fietsen. Ik probeer mijn lezers mee te laten genieten en te inspireren met mijn verhalen en reisverslagen. Want fietsverhalen zijn prachtig om alleen te beleven maar veel te mooi om het anderen te onthouden.

Erik Ruissen

De essentie van reizen met de fiets is dat je fietsreis je terugbrengt bij de essentie van het leven. Je hoeft alleen maar te slapen, te eten en te fietsen - de rest is niet belangrijk.