Interessante links

Fietsreisinformatie

Het internet staat vol met pagina’s over fietsreizen en alles wat daarbij komt kijken. De een nog mooier dan de ander. Van reizigers die net als ik ’s avonds voor hun tentje hun blog bijhouden tot professionele organisaties of bedrijven. Hier staan een paar links van interessante site’s.

Stichting Haarlem Santiago helpt Santiagogangers op weg met praktische informatie en het verstrekken van credencials of het zetten van stempels. Schuif gerust aan bij hun informatiezaterdagen want je krijgt niet alleen een boel wetenswaardigheden maar ook nog meer zin om te vertrekken.


Reitsma’s Route naar Rome is een schitterende toeristische fietsroute van ongeveer 2150 km van Amsterdam naar Rome via Duitsland en Oostenrijk gemaakt door fietsroutemaker Hans Reitsma.


Warm Showers is een platform of community waar fietsreizigers onderweg onderdak kunnen vinden bij andere fietsreizigers of mensen die graag fietsreizigers ontvangen.


Overnachten bij gastadressen van Vrienden op de Fiets. Een gastvrije ontvangst door particulieren die één of meerdere logeerplekken aanbieden voor sportievelingen die meerdaagse tochten maken.


Europafietsers is een niet-commerciële organisatie (stichting) van vrijwilligers die het maken van meerdaagse fietstochten door Europa wil stimuleren.  De startplaats voor vele avontuurlijke reizen.


Pelgrimswegen naar Rome is een vereniging die zich het vergroten en verdiepen van de belangstelling voor pelgrims- en bezinningstochten, te voet of op de fiets, naar Rome als doel gesteld heeft en informeert de reiziger ook praktisch.


En verder

Sinds het voorjaar van 2020 ben ik trotse bezitter van een Santos. Uit het rijtje ‘dit had ik jaren geleden moeten doen’. Gekocht bij Xycletrax in Zwolle, waar ze naast vakmanschap en service ook – of misschien wel juist – het plezier in het fietsen aan de man weten te brengen.

En kijk ook eens op mijn persoonlijke blog waar ik af en toe over iets anders schrijf dan de fiets.