Praag 2020

Terwijl Europa langzaam wakker wordt uit de boze droom die Corona heet, ga ik er toch op uit. Dan maar met mondkapjes en handgel. Amper twee weken de tijd en enkele dagen voor vertrek pas bedacht. Een last-minute besluit dus, maar niet minder leuk.

Waarom Praag? Ik ben er heel vroeger geweest en vond het een prachtige stad. Dat de weerverwachting voor de komende twee weken voor Midden-Europa een stuk gunstiger zijn dan voor het noorden helpt ook mee.

De route

Ik gebruik de route Fietsen naar Praag van de Europafietsers:

“Deze route loopt grotendeels langs rivieren: in Nederland langs de Rijn en vervolgens in Duitsland  langs de Lippe, de Diemel, de Weser, de Werra, en de Main tot het Fichtelgebergte. Langs de Kösseine komen we in Tsjechië bij het stadje Cheb aan de Ohre. Na Plzen volgen we nog het riviertje de Klabava. Vlak bij Praag fietsen we langs de Berounka en de Moldau.”

Onderweg ga ik kamperen en daar waar het niet makkelijk kan heb ik pensionnetjes geboekt. En in op het einde een hotel in het centrum met een dagje Praag. De terugreis wordt spannend. Met de trein.

Alle verhalen vind je straks hier.