Praag 2020

Terwijl Europa langzaam wakker wordt uit de boze droom die Corona heet, ga ik er toch op uit. Dan maar met mondkapjes en handgel. Amper twee weken de tijd en enkele dagen voor vertrek pas bedacht. Een last-minute besluit dus, maar niet minder leuk.

Praag kwam goed uit qua route, lengte, opties voor de terugreis. En ik wil graag nog een keer naar de stad waar ik – shame on me – in 1997 voor het laatst ben geweest.

De route

Ik gebruik de route Fietsen naar Praag van de Europafietsers:

“Deze route loopt grotendeels langs rivieren: in Nederland langs de Rijn en vervolgens in Duitsland  langs de Lippe, de Diemel, de Weser, de Werra, en de Main tot het Fichtelgebergte. Langs de Kösseine komen we in Tsjechië bij het stadje Cheb aan de Ohre. Na Plzen volgen we nog het riviertje de Klabava. Vlak bij Praag fietsen we langs de Berounka en de Moldau.”

Ik heb de tent mee dus het idee is om onderweg vooral te gaan kamperen. Tenzij dat niet uitkomt natuurlijk.

Alle verhalen vind je hier.