Stiekem langs het Ruhrgebied naar Lippstadt

Zakje openscheuren, kokend water erin, goed roeren, dichtdoen en acht minuten wachten… Pasta Bolognese! Niet bepaald een culinair hoogstandje vanavond. Internet zegt dat de camping een Biergarten heeft met kleine kaart. Wat internet vergeet te zeggen is dat de openingstijden niet bepaald ruim zijn. Dus toen ik met gezonde trek tegen een uur of zes die kant op liep, bleek dat ik alleen tijd had voor een biertje – wel meteen afrekenen.

Na regen…

Met een goede nacht slaap achter de rug en een stevig Duits ontbijt achter de kiezen stap ik rond half negen op. De keuze voor een hotelletje pakte goed uit want het heeft vannacht flink geregend. Nu doet een voorzichtig zonnetje haar best om alle nattigheid weg te werken. Ik rij al snel weer tussen de Lippe en het Wesel-Datteln-Kanal en daarna volg ik meest een oud spoortracé tot in het centrum van Haltern. Zondagochtend, erg stil en te vroeg voor koffie, dus ik rij door om via de Stausee terug te komen bij het kanaal.

Vollsperrung

Bij Ahsen gaat het even mis. Een typisch gevalletje van Vollsperrung en dat is bij de enige Brücke in de omgeving wel irritant. Dus terug naar mijn geliefd kanaal en meer geluk bij de volgende poging. Ik neem afscheid van het Wesel-Datteln-Kanal en kom in een wat glooiender gebied. Voor ik het stadje Werne in rij stop ik nog even bij een bakker voor een Rosinenstriezel. Met de suikers zit het voor de rest van de dag wel goed.

Kaffee mit Rosinenstriezel

Ruhrgebiet en waterlopen

Tussen Werne en Hamm wederom veel kanaal. Nu is het dat tussen Datteln en Hamm. Ongemerkt ben ik de uitlopers van het Ruhrgebiet ingereden. Ondanks dat ik steeds in de natuur zit, is de industrialisatie nooit ver weg. Na Hamm blijft slechts de Lippe over. Ik moet zeggen dat fietsen langs een natuurlijk riviertje uiteindelijk wel leuker is dan zo’n recht kanaal.

Relaxed de noodmaaltijd aanbreken

Het voornemen om niet teveel te jagen pakt goed uit. Onderweg wijk ik even van de route af om het oude centrum van Werne te bekijken en verder fiets ik gewoon relaxed. Dat ik de hele dag forse meewind heb en dat het, op een paar spetters na, steeds zonniger wordt, helpt natuurlijk ook. Toegegeven, op de langere stukken zet ik af en toe een podcastje op. Tegen een uur of vier rol ik de camping op. Deze ligt een paar kilometer buiten Lippstadt aan de Alberssee. Bij aankomst sta ik zowaar in de rij. Ze hebben geen trekkersveldje maar zetten kleine tentjes bij elkaar op een plaats. Prima systeem. Alleen een Biergarten die om zes uur sluit? Morgen op zoek naar een nieuwe noodmaaltijd.

Met de camping ook meteen aanspraak. Ik deel de riante plek met twee Nederlandse vrouwen die dezelfde route rijden en wissel wat fietservaringen uit met een Duitse jongen die, ondanks de Corona, onderweg is van Hamburg naar Lissabon. Op de racefiets met bikepack-uitrusting, veel tijd maar niet zoveel geld. Hij slaapt in een hangmat met een tarp erover maar geeft toe dat een camping wel fijn is omdat je dan kan douchen.

Uvidíme se brzy a zdravím vás všechny!

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.