Langs Rijn en Lippe

De kop is er af! De vakantie begint met een mondkapje op in de trein. Last-minute toch bedacht dat ik de hele route wil rijden en die begint nu eenmaal in Milligen. Vanaf station Arnhem volg ik de LF3 een stuk. De schipper van het veer bij Huissen had niet terug van een tientje maar met de belofte dat ik de volgende keer dubbel betaal mag ik toch over. Terwijl der Rhein al bij Lobith de Rijn wordt, moet de fietser stroomopwaarts wachten tot voorbij Spijk voor hij zichzelf Fahrradfahrer mag noemen. Voor ik het weet zit ik goed en wel op de route en bestel ik mijn eerste Tasse Kaffee in Emmerich.

Station Arnhem

Romeinen en Germanen

Ik volg van Millingen de Rijn via de bewegwijzerde Rheinradweg en bij Weser gaat het over op de Römer-Lippe-Route die langs de verste grens van het Romeinse rijk loopt. ‘Tot hier en niet verder’ moeten de Germanen gedacht hebben. Ik let niet heel goed op de bordjes want mijn navigatie vertelt mij ook waar ik heen moet. Dan heb ik ook nog het bijbehorende boekje mee. Henrik van Fietskriebels heeft de route onlangs in tegengestelde richting gereden en was zo vriendelijke mij het boekje te lenen. Eerlijk is eerlijk, ik had bedacht er geen mee te nemen maar al bladerend besef ik dat het toch een extra dimensie aan de route geeft. Dat wist ik toch al?

Der Rhein bij Rees

Navigeren

Tot slot heb ik ook de route-app van de Fietsvakantiewinkel* gedownload. Daarmee kan je de veelal praktische informatie van verschillende routes vinden en zelfs navigeren. Dat laatste is niet eens zo’n slecht idee, want Garmin kampt al een paar dagen met een grote storing. Geen last met navigeren zelf, maar wel met het uploaden. Dus de mooie kaartjes houden jullie nog even tegoed want ik ga niet moeilijk doen met opnemen via Strava of Komoot.

Overblijfselen van de oude spoorbrug bij in…

Opgejaagd

Met een windje veelal schuin in de rug en rustige fietspaden, schiet het lekker op. Over dijken langs de Rijn, afgewisseld met mooie oude stadjes zoals Rees. Bij de Lippe is ‘langs’ een ruimer begrip. Soms door het bos, weilanden en tot slot lekker op schelpenpaden tussen het riviertje en het Wesel-Datteln-Kanal. Ik heb weer last van het ‘eerste dag-syndroom’ want stop veel te weinig. Dit komt deze keer niet alleen door de zes pannenkoeken bij het ontbijt en de voorraad repen in mijn tassen. Nee, met de wind in de rug wordt ik ook langzaam ingehaald door donkere wolken. Iedere keer dat ik even denk stil te mogen staan voel ik de eerste druppels.

Het is tenslotte vakantie

Het plan om te overnachten op een van de campings net na Gahlen laat ik schieten. Het is nog te vroeg én het belooft zeker niet droog te blijven. Dat geeft op zich niet, maar het vooruitzicht van vroeg op de camping, in de regen mijn potje koken en morgen nat inpakken… Geen zin in. Onder de parasol van een Biergarten en op aanraden van de app, boek ik Jägerhof Einhaus een paar kilometer verderop in de buurt van Dorsten en na de eerste Haeffen Weizen van de reis rol ik rustig uit. De fiets staat binnen en fris gedoucht geniet ik van de tweede Weizen en de eerste Schnitzel.

Koolhydraten aanvullen?

En route en Praag is vandaag een slordige 120 kilometer dichterbij gekomen. Van verschillende kanten heb ik al gehoord dat deze route iedere dag een beetje mooier wordt en ik neem mij voor daar met volle teugen van te gaan genieten. Dus geen onnodig gejakker en vooral heel veel van de omgeving in mij op proberen te nemen.

Uvidíme se brzy a zdravím vás všechny!

Dit bericht bevat affiliate links

5 antwoorden op “Langs Rijn en Lippe”

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.