Verhuisbericht – alweer een nieuwe fietstent

Net als met je eigen huis is er altijd wel wat aan te merken op je fietstent en ben je na verloop van tijd toe aan iets anders. Soms duurt het jaren en soms gaat het snel. Soms ben je uitgekeken op de oude of klaar met de onhebbelijkheden, soms zijn het nieuwe ontwikkelingen die de overstap aanjagen. Ik was verre van ontevreden over de vorige tent hoor, maar toen ik op het internet de speciaal voor fietsers ontworpen Nemo Dragonfly Bikepack 1P tegenkwam, begon het verhuisvirus toch de kop op te steken.

Gemaakt voor bikepackers

Het is een echte tent voor fietsers, ontworpen door mensen die begrijpen wat een fietser en met name een bikepacker, nodig heeft. Waar dat uit blijkt? Een voorbeeld: de stokdelen zijn korter en dus past het hele pakket ineens tussen de beugels van je (wielren)stuur, waar veel bikepackers graag hun tent ‘hangen’. En o ja, de stevige zak waar de tent in zit heeft ook bandjes waarmee deze aan datzelfde stuur kan worden vastgezet. Scheelt weer een tas. Uiteraard kan de tent met dezelfde straps ook op andere plekken worden vastgezet. Bijvoorbeeld op de bagagedrager.

Kampeer-slimmigheidjes

Hoogwaardige en duurzame materialen, tal van details die verraden dat de ontwerpers zelf ook (wild)kamperen. Kleurcodes op de bevestigingspunten van de stokken, verschillende ventilatie-oplossingen, onopvallende buitentent zodat je ongezien ergens kan staan, terugrolpunten voor de binnen- en buitendeur die vanuit je slaapzak met één hand los te maken zijn en vele andere slimmigheidjes die kamperen gewoonweg leuker maken. Kortom, redenen te over om de Hilleberg Anjan 2 op Marktplaats te zetten en uit de kijken naar een leverancier voor de Nemo Dragonfly Bikepack 1P.

Zien is geloven

Online is de tent op meerdere plekken te koop, maar ik wilde toch graag kijken en voelen. Bijvoorbeeld om te kunnen besluiten of ik de eenpersoons- of tweepersoonsvariant wilde kopen. Mijn voorkeur lag vanwege het gewicht en de pakmaat bij de eerste, maar dan wilde ik toch eerst even ervaren hoe klein dat dan daadwerkelijk uit zou pakken. Gelukkig was de tent op voorraad bij dé outdoorspecialist in mijn geboortestad Haarlem – Soellaert. Dus op een doordeweekse dinsdagochtend stond ik samen met de verkoper en met behulp van Youtube, op de zolder van de winkel, de tent op te zetten. De eenpersoonsvariant was groot zat. Hij had ’em ook nog niet live gezien en was bijna net zo enthousiast als ik, dus de koop was snel rond.

Special features

De buitentent is zo ontworpen dat er voldoende ventilatie is, zonder dat de regen naar binnen kan slaan. En mocht het echt mooi weer worden dan kan je de buitentent achterwege laten en geeft het mesh doek van de binnentent een prachtig uitzicht op de sterrenhemel zonder dat de muggen bij je kunnen komen. De wanden van de binnentent staan mooi rechtop, waardoor er nog relatief veel ruimte ontstaat en de voortent is groot genoeg om je spullen op te bergen. De speciale landing zone, een ‘opbergkuip’ die aan de binnentent en buitentent bevestigd kan worden, zorgt ervoor dat deze spullen ook onder natte omstandigheden droog en schoon blijven, zonder dat je ze in de binnentent hoeft op te bergen. Aan de binnentent zitten webbing ophangringen om bijvoorbeeld je sokken te laten drogen onder de buitentent.

Landing zone en de gele ‘ophangringen’

Organisatie-talent

Binnen in de tent, boven je hoofd als je er in ligt een oranje vak waar je een lampje in kunt leggen. Het oranje doek zorgt er niet alleen voor dat je die altijd bij de hand hebt, het geeft ook een wat gespierder en diffuser licht binnenin de tent. In het midden van het dak zit een groter mesh vak voor kleding, e-reader of andere zaken waar je makkelijk bij wilt kunnen, en rechts naast het hoofdeinde zit nog een vakje voor belangrijke kleine spullen zoals je telefoon of portemonnee. Ondank dat het echt een eenpersoons tent is, voelt het binnen ruim. En zelfs bij een nacht winterkamperen rond het vriespunt, heb ik geen last gehad van condens in de binnentent.

Kortom, ik ben verhuist endaar ben ik maar wat blij mee. Zolang er geen tenten op de markt komen die het tegendeel bewijzen, denk ik dat ik met deze nog wel een tijdje tevreden ben. Ik kan niet wachten op het betere kampeer- en fietsweer om de Nemo Dragonfly Bikepack 1P in het wild uit te testen. Komende zomer volgt dé lakmoesproef – als de tent English, Welsh en Scottish weather kan hebben dan kunnen we de wereld aan…

Video-beelden

Producteigenschappen

Specificaties

Gewicht1340 gr
Afmetingen verpakking (cm)37 x 14,6 cm
Buitentent afmetingen (l x h x b)224 x 102 x 160
Binnentent afmetingen (l x h x b)224 x 102 x 80

Materiaal

Materiaal buitentent5D Sil/PeU Nylon Ripstop
Waterkolom tentdoek (mm)1200
Materiaal grondzeil20D Sil/PeU Nylon Ripstop
Waterkolom grondzeil (mm)1200
Materiaal binnentent15D Nylon Ripstop/ No-See-Um Mesh
Materiaal tentstokkenAluminium

Dit bericht bevat affiliate links

2 antwoorden op “Verhuisbericht – alweer een nieuwe fietstent”

  1. Ik heb hem voor wandelvakanties. Echt ideaal. Super licht en klein. Slim ontworpen. Erg makkelijk op te zetten en in te pakken.

  2. Klinkt als de perfecte tent voor een trektocht te paard! Ook dan is lengte van bepakking een belangrijk punt. Dankjewel voor deze review.

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.