Dag 22: Lago di Lévico – Bassano del Grappa

En ineens waren ze weg. De hele dag heb ik er tussenin gefietst. Soms in de verte, soms op armlengte en zo steil dat je levensgevaarlijke capriolen uit moest halen om de top te kunnen zien. De bergen. Vlak voor Basanno del Grappa is het plotsklaps voorbij en fietste ik door een lieflijk glooiend, Italiaans landschap het stadje binnen. Gelukkig ligt het nog wel aan de Brenta, die ik de hele dag door het Valsugano gevolgd heb. De Brenta baant zich een weg door een steeds nauwer wordende kloof richting het zuidoosten. Machtige rotspartijen aan beide kanten die steeds dichterbij komen, terwijl onderin, bij het water, veel weelderig groen groeit. Samen met het gestaag aflopen van de weg en de vele schaduwplekken, vormde dit een prachtige etappe.

Herberglogica

Ik was rond een uur of twee in Basanno del Grappa en omdat de jeugdherberg volgens de beschrijving pas om vier uur open zou gaan ben ik op een koel terrasje gaan zitten en heb ik een paar heerlijke koude biertjes gedronken. Op het heetst van de dag was ook dat een genot. Mooie bijkomstigheid was ook dat er weer WiFi in de lucht zat zodat ik wat updates de wereld in kon sturen en meteen een beetje nieuws kon doornemen. Toen naar de herberg. Gevonden en ja hoor, vanwege de vakantie pas om 19:00 uur open. Ik begrijp het niet helemaal. Dat is net als een kroeg die op zaterdag extra vroeg gaat sluiten. Daar wilde ik in ieder geval niet op wachten.

Letto e prima colazione

Op naar de tourist information. Dat was een beste zoektocht. Eenmaal gevonden kreeg ineen lijst met B&B’s en ze had zelfs een camping in de aanbieding. Die lag alleen 5 km buiten de stad en ik had eigenlijk juist wel zin om makkelijk in de stad te zitten. Na even rondfietsen vond ik B&B La Gerla die, naar later bleek, ook in het routeboekje stond. Een vriendelijke nonna, alles een beetje verouderd, dat mag de pret niet drukken. De conversatie ging in Italiaanse steekwoorden. Ik heb een bed, een ontbijt voor morgen en een stopcontact om alles wat stroom vraagt weer even een boost te geven.

Uitgelezen

Na een middagdutje (ik word nog een echte Italiaan) en een belletje naar huis ben ik weer de stad ingegaan. Deze was intussen wakker geworden. Gewoon een beetje rondlopen tussen de flanerende Italianen, een ijsje en een bord friet met hamburger bij hetzelfde terras als vanmiddag. Ook ben ik nog een boekwinkel ingelopen. Ik ben door mijn leesvoer heen. Die dwarsliggers lees je toch sneller dan ik gedacht had. Ik vond de titel wel toepasselijk. Langzaam begint het af te koelen en loopt er minder zweet over mijn rug. Ook wel prettig. Nog een biertje en ik ga terug om lekker te gaan liggen. Fietsen zorgt er wel voor dat je lichaam een boel slaap vraagt. Morgen gaat de reis naar Venezia. Nou ja, niet helemaal. Een camping in de buurt zodat ik woensdag een dag kan vertoeven in deze stad.

A presto e saluti a tutti!

 

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.