Door Essex en Kent naar de krijtrotsen van Dover

Scheepsomroep om half zes, stevig ontbijt aan boord en nog voor zevenen aan land. Door LEJOG is nu definitief een streep want er rijden zowel vandaag als morgen geen treinen vanuit London en daarna zijn de fietsplekken de eerste dagen al vergeven. Plan B. Voortgestuwd door de zeldzame noordenwind naar het zuiden toe. Eerst vooral over de Northsea Cycle Route. Glooiende landschappen, echt Engelse dorpjes en zo nu en dan een stadje met of zonder haven.

De mooiste plek op aarde

Aan de rede van Maldon, met de blik gericht op de klassieke sailing barges, verzekert een bejaarde man mij dat dit the most beautiful place on earth is. Check! Pak je gewoon even mee. Geen camping in zicht dus ingecheckt in de Inn van Stock met een heerlijke maaltijd in de gelagkamer en een pint om de dag te vieren.

Een dagje ouder met gebreken

De volgende morgen start wat anders dan verwacht. Ik ben jarig. Maar inplaats van feest moet ik na een provisorische reparatie zoek naar een fietsenmaker om een van mijn tassen van een nieuw en essentieel schroefje te laten voorzien. Bij Yellow Jersey Cycles laten ze zich niet uit het veld slaan en is de klus na enig pielen geklaard. Geld wilden ze er echt niet voor hebben. In Tilbury steek ik de Thames over en vervolg mijn weg richting Canterbury. Eerst veel vooral nautische industrie maar later de lieflijke weggetjes van Kent afgewisseld met wat avontuurlijk gravel. Omdat er geen campings zijn bij Canterbury strijk ik neer op de Painters Farm Camping Site, waar ik enthousiast word ontvangen door de beheerders Simon en Karen. De pub om de hoek serveert verjaardags-pints.

De snelle sandwich in Sandwich

Met een rustige start en daarmee een droge tent kan ik op naar Canterbury. Een drive-by want voor pauze is het nog wat vroeg. Kill your darlings geldt met schrijven en met fietsen. Die pauze kwam in het stadje Sandwich met – je raadt het al – een sandwich. Het snelle gerecht dat naar het schijnt haar naam te danken heeft aan John Montangu, de graaf van Sandwich. Er wordt beweerd dat hij zo begeesterd was van het kaartspel dat het eten er vaak bij inschoot en zijn kok, bezorgd over de gezondheid van zijn meester, hem dunne maar royaal belegde dubbele boterhammen toestopte die hij tijdens het spel makkelijk kon eten.

Camping op de rots

Door naar de krijtrotsen van Dover die er vanaf de waterkant een stuk vriendelijker uitzien dan je aan den lijve ondervind als je ze vanuit de landzijde wilt bedwingen. De haven bezien van boven maakt speelgoedbootjes van de vele ferries die er aankomen en vertrekken. Little Switzerland Campsite, halverwege de rotsen, net buiten Folkestone, kijkt uit over het kanaal en na een tevergeefse klim naar de gesloten pub op de rotsen serveert het lokale restaurant beneden een overheerlijke fish&chips.

2 antwoorden op “Door Essex en Kent naar de krijtrotsen van Dover”

  1. Leuk stukje leesvoer. Maar een hond die drank serveert op jouw verjaardag wil ik ook op de foto zien. Maar het zal wel komen door autocorrect.

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.