Dag 12: Raidwangen – Tübingen

Omdat ik maar een klein stukje hoefde te fietsen naar Tübingen was heel vroeg opstappen niet nodig. Ik wilde voor de middag op de camping zijn en omdat het echt maar een kilometer of 35 was, kon het ontbijt op een mooie actieve vakantietijd van een uurtje of 8. Met enig succes heb ik zelfs weten te voorkomen dat ik lekkernijen mee zou krijgen dat ik vanwege het gewicht geen enkele heuvel meer op zou kunnen komen. Hopelijk komen Ox en Silvia snel een keer naar Nederland zodat ik wat terug kan doen.  

Neue Anzug

Na een hartelijk afscheid ging het in mijn nieuwe ‘Anzug’ bergaf naar de Neckar. Als je een nieuwe koersbroek draagt, merk je dat bij de oude zijn beste tijd al lang voorbij was. Ik zal niet in detail treden maar geloof me, ik zat heerlijk. Ook het fietsen in een fris wapperend en knal-oranje hemd was een verademing in de warmte. Na een kleine twee uur vlak (beide betekenissen tellen) langs de Neckar was ik al op de camping. Even heb ik overwogen om door te rijden en vandaag al de Schwäbische Alp te beklimmen. De indrukken van Tübingen toen ik naar de camping reed en het feit dat ik dan midden op de dag, met 34 graden zou moeten klimmen deden mij al snel besluiten te blijven voor nog een relaxte dag.

Venedig am Neckar

En blij toe. Na een uurtje schaduw op de camping ben ik Tübingen ingereden. Dat het een echte studentenstad is merk je meteen. Je kan je fiets niet kwijt want het stikt ervan. Iedere plek waar je een fiets vast zou kunnen maken heeft een bordje ‘Fahrrad parken verboten’ of er staat er eentje. Tübingen heeft een van de oudste en best aangeschreven universiteiten van Duitsland, terwijl het eigenlijk een klein en qua bouw erg kneuterig stadje is. Een leuke combinatie om een beetje in rond te scharrelen.

Een voorproefje op Venetië

Terwijl ik bij het ‘Brauhaus’ van Neckarmühler zat te genieten (ja, het wordt saai, ik weet het…) van de plaatselijke en prijswinnende Weizen kreeg ik toch een beetje het idee dat ik de Alpen al over was. Ik waande mij in Venetië want er voeren gondels langs. Maar nee, dat waren ‘Stocherkähner’ die groepen studenten en toeristen langs de terrassen aan de Neckar lieten flaneren.

Donderwolken

Terwijl ik dit schrijf, begin van de avond, betrekt het. Na een aantal hete dagen kan het ook niet uitblijven natuurlijk. In het noordoosten rommelt het al. Best lekker, een verfrissend buitje. Er steekt in ieder geval een lekker briesje op. De weersverwachtingen voor de komende dagen geven in ieder geval aan dat het wat af gaat koelen in Baden-Würtemberg. Ik ben benieuwd wat dit morgen gaat doen. Vooralsnog ga ik toch vroeg op om weer bijtijds aan te komen op de volgende camping. Een ritme wat mij wel bevalt. Op de camping voldoende tijd om te relaxen en eventueel de omgeving te bekijken en tijdens het fietsen niet te warm.

A presto e saluti a tutti!

 

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.