Dag 11: Raidwangen en omgeving

Grundlich und gross

Voor fietsvakanties een beetje een ongewone dag maar om het doorlopen van de nummering niet teveel in de weg te zitten toch nog even een klein stukje tekst. Het zou anders namelijk zo’n gat in de serie opleveren. En het is natuurlijk niet zo dat ik vandaag niets gedaan heb. Na een nacht goed slapen (slaapbanken zijn zo slecht nog niet) een echt Duits ontbijt met verse ‘Brötchen’ en espresso. Geen tent, geen fiets beladen maar een digitale Volkskrant (en de Nürtinger Zeitung). Dan in de auto en op naar Stuttgart. Een echte grote stad met net zulke echte verkeersproblemen. Ik ben niet speciaal een auto-freak maar het museum van Porsche was zowel architectonisch als inhoudelijk erg indrukwekkend. Net zo onder de indruk was ik van de enorme outdoor winkel Woick waar we even heengingen om brandstof voor mijn brander te halen. Ik ben blij dat we deze niet bij ons hebben, daar zou ik een tweede baan voor nodig hebben.

Etwas lokales

20120726-235548.jpg
Ox brät

Uiteraard zou de dag niet compleet zijn als we niet ook wat lokaals gegeten hadden. Maultaschen mit Kartoffelsalad bij de lunch in lieflijk Kirchheim u. Teck, ik geloof niet dat er iets nog Schwäbischer te vinden is dan dat. En voor de avond stond er ‘grillen’ op het program. Als je Ox heet ga je dan niet zomaar even wat vlees halen, nee dan rij je naar Dettingen om daar bij de slager in de straat van je ouderlijk huis vlees te halen. 40 minuten heen en ook 40 terug. Totdat ik het vlees geproefd had verklaarde ik hem voor gek. Daarna niet meer. Heerlijk. Hopelijk kan ik na al die verwennerij nog wennen aan de zakjes pasta en rijst.

Terug op aarde en omhoog

Na een lange, warme avond buiten met een Schnaps van eigen teelt als afsluiting is het morgen maar een klein stukje naar Tübingen. Hooguit 35 km. Ik wil daar dan voor de ‘Mittagruhe’ zijn zodat ik nog uitgebreid de stad kan bekijken. Daarna is het gedaan met het geluier en staat de Schwäbische Alp op het programma. Zondag sta ik als het goed is aan de Bodensee en zeg ik Duitsland voorlopig vaarwel.

A presto e saluti a tutti!

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.