Flierefluiten naar Hann. Münden

De camping ligt op een eiland in de Fulda en heeft een groot kampeerveld. Oordoppen plaatsen is aangeraden want de brug die over de camping loopt, draagt de doorgaande weg de stad in. Maar dat heb ik er wel voor over want het Radsbrauhaus midden in het centrum van Hann. Münden, ligt op vijf minuten wandelen. Het plan om nog dertig kilometer verder te rijden en morgen wat korter te fietsen, sneuvelt bij het beseffen van zoveel goeds.

Extra klimmetje

Om half negen stipt aan de ontbijttafel van Frau Karin. Verse broodjes, een eitje en wat al niet meer, met een paar ferme koppen koffie uit de thermoskan. Vroeg op pad is nog niet gelukt en eerlijk gezegd ook geen doel. Ik ben bijtijds wakker en het is droog. De fiets staat al bepakt en bezakt. Even na negenen rol ik de camping af, terug naar de Diemel en de Diemelradweg. Deze loopt glooiend naar het iets hoger gelegen Trendelburg. De route passeert het plaatsje onderlangs maar ik schakel terug en klim omhoog. Om te kijken en voor een kop koffie met etwas Süßes bij de bakker.

Nu een pontje minder

Na Trendelburg rij ik over een pad met grof gravel dat langs de Diemel door het bos loopt. Bij Bad Karlshafen mondt de Diemer uit in de Weser en de route volgt deze stroomopwaarts. Ik moet kiezen of ik de westelijke oever pak en het pontje bij Wahmbeck, of de oostelijke zijde die iets meer op en af gaat. Mijn geluk met pontjes zou wel eens op kunnen zijn dus het wordt oever oost. Vanaf Wahmbeck loopt het pad de hele tijd langs de Weser door het dal. De Weser is flink breder dan de Diemel en er loopt ook een doorgaande weg langs. De uitzichten zijn prachtig maar het is ook wel een beetje saai. Bij Gieselwerder steek ik de rivier even over om in het dorpje de supermarkt te bezoeken. Een paar kilometer verderop vind ik een picknicktafel en lunch ik voor de eerste keer vanuit de fietstassen.

De Weser tussen Bad Karlshafen en Wahmbeck

Vakwerk

Zogezegd sta ik al rond drieën in het centrum van Hann. Münden. Voluit Hannoversch Münden is een middeleeuws stadje met veel mooie vakwerkhuizen, in het uiterste zuiden van de deelstaat Niedersachsen, waar de Werra en de Fulda samenkomen en als Wezer verdergaan. Het centrum is kneuterig gezellig. Daarbij begint het goed warm te worden en ziet de camping er prima uit. Na een uitgebreide incheck met andere regels want ik ben in een andere deelstaat, mag ik mijn tentje opzetten. Als alles staat loop ik het stadje rond voor ik op een terras beland voor een hapje en een drankje.

Uvidíme se brzy a zdravím vás všechny!

Eén antwoord op “Flierefluiten naar Hann. Münden”

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d