Dag 3: Roermond – Echtz

Na het Hertog Jan debacle van gisteren is het een groot genieten, zo’n halve liter Haeffenweizen. En het terras aan het water, op steenworp afstand van waar de tent staat maakt het plaatje compleet. Stacaravans, smerig sanitair en aardige mensen. Zo stond de camping in Echtz, een paar kilometer buiten Düren, omschreven. Op het sanitair na (het is een beetje achenebbisj maar niet vies) klopt de omschrijving. Ook dat je met je tent aan het water staat is helemaal waar en leuk bovendien. Na een dag fietsen in iets wat begint te lijken op warmte is een verkoelende duik een welkome afsluiting. En misschien morgenochtend wel een frisse duik.

Dag Nederland

Het laatste stukje Nederland. Kan je dat beter afsluiten dan bij de grootgrutter die altijd klein is gebleven en een voorliefde heeft voor hamsters? Natuurlijk niet. Om alvast in de stemming te komen heb ik niet alleen ontbijt en de dagelijkse dingen gekocht maar ook een pakje Duitse salami voor op brood. Met de eerste echte warme zonnestralen op de kop heb ik de stroom, waarvan het einde Roermond een naam geeft, gevonden. Die zonnestralen geven meteen een andere dimensie aan het fietsen. Een veel prettigere. Nog even stil gestaan (letterlijk en figuurlijk) bij het monument voor vredesoperaties en toen door Odiliënberg naar de Duitse grens. Een echte grens.

Joint venture

Er zijn veel fietsers op de route. Dagjesmensen, een oude baas met fietskar en hond (net terug uit Frankrijk, nu even een rondje ‘uitfietsen’) en natuurlijk de Koga-clan met Ortliebs die mee of tegen rijden. Allebei een foto maken van de Nederlands-Duitse grens, een “hé, we volgen dezelfde route” en “zullen we een stukje opfietsen” werd uiteindelijk de hele dag samen rijden. Hera is onderweg naar Verona of Florence als dat haar lukt in drie weken. Het dagje kletsen langs de Rur was zo gezellig dat we morgen in ieder geval samen vertrekken richting Remagen.

Fake news avant la lettre

Ook met de andere fietsreizigers op de camping (er staan er totaal ongeveer 10) is het leuk om ervaringen en verhalen uit te wisselen. En niet alleen leuk, ook handig. Zo wisten twee mannen die uit Basel kwamen fietsen een hiaat in de route door te geven die anders een lange en onnodige klim op zou leveren.
Voordeel van geen WiFi is dat ik mijn eigen werk achteraf kan redigeren: de heren zaten zelf goed mis, de route was prima.

A presto e saluti a tutti!

 

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.