Dag 27: Finisterre – Santiago (91 km)

Maarten van Roozendaal had het er al over. Gisteren bleek de een na allerlaatste te zijn. Het einde van de wereld is niet het einde van de fietsreis. Geen bussen dus ook die laatste streep terug naar Santiago kan gewoon op eigen kracht. Een boel eigen kracht want het eerste stuk kwam overeen met het laatste stuk van de heenreis. En dat ging voornamelijk omlaag. 

Ontbijten met de Spaanse slag

Ik was er weer ingetrapt om ontbijt in het hotel te bestellen zonder te vragen hoe laat ze dat zouden serveren. Half negen, dat was toch wel een mooie tijd? Op mijn zuchten kon het dan ook wel om acht uur. Althans, dat zij de mevrouw van de avond en de mevrouw van de ochtend heeft dat nooit meegekregen. Maar ja, Hollandse schraper en betaald is betaald, dus zat ik na drie kwartier wachten met een lang gezicht mijn broodje te eten.

De fietsreis begon, zoals gezegd, met een stevige klim over het traject waar ik de vorige middag zo soepeltjes vanaf gereden was. Je zou zeggen dat je dan de tijd hebt om alles echt goed te zien maar de percentages waren van dien aard dat ik vooral mijn gele stuurtas en de eerste meter traag vorderend asfalt voor ogen had.

De laatste tijdrit

Daarna werd het een doorgaande N-weg die mij in een streep naar Santiago bracht. Niet echt enerverend zodat dit ook meteen de laatste tijdrit van de vakantie werd. Nog een keer de oordopjes is en zwoegen tot het hotel. Daar kreeg ik dezelfde kamer op een andere verdieping en heb ik mijn fiets klaar gemaakt om in te leveren.

Andere vervoerder

Toen ik zondag aankwam en met de fiets voor de kathedraal stonden ik aangesproken door, zoals hij zelf zei, de echte Soetens. Soetens is het bedrijf waarmee ik de fiets wou laten vervoeren. Nu blijkt dat er door een zakelijk geschil in ene twee bedrijven zijn die min ofmeer onder dezelfde naam fietsen vervoeren van en naar Nederland. Ik had wel eenbeetje met hem te doen en omdat het qua prijs geen verschil maakte heb ik ervoor gekozen om de fiets bij hem in te leveren.

Paella

Bevrijd van die ‘last’ heb ik in de stad Fokko, die een dag eerder aangekomen was, opgezocht en hebben we de avond gevuld met de verhalen van onze reizen, een paar drankjes en een flinke pan paella.


¡Hasta pronto y saludos a todos!

 

2 antwoorden op “Dag 27: Finisterre – Santiago (91 km)”

 1. Hoi Erik,
  Ik kwam via een zoekterm op je blog terecht en moet je complimenteren met je schrijfkunst, je belevenissen schrijf je met een prachtig vleugje humor. Heb er van genoten!
  Gefeliciteerd met het behalen van je einddoel. Dat verhaal van Soetens kende ik nog niet. Soetens heb ik in 2015 mijn fiets terug laten vervoeren vanuit Italië.
  Veel plezier met het plannen van nieuwe fiets avonturen.
  Gr Gert

  1. Hallo Gert,
   Dank voor het compliment. Altijd leuk om te horen. Ik denk dat de fietsers er beter van worden hoor, twee aanbieders. Dan zullen ze zich in prijs en service moeten onderscheiden.
   Groet, Erik.

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.