Met je tent aan de Werra

Als een van de twee nicht-autargische Gruppen heb ik een eigen badkamer tot mijn beschikking aldus de beheerder. Met twee van dit soort hokjes kan het nooit erg druk worden op de Camping an der Werra in Wasungen. Nou ja, camping, het is een open stuk terrein waar de visvereniging huist en waar je aan kunt leggen met je kano. De buurtbewoners gebruiken het als een soort stadspark en dat geeft het wel een bijzondere gezelligheid.

De andere ‘groep’ blijkt een Nederlands stel dat een uurtje later arriveert. Zij fietsen ook naar Praag. Het is een populaire route want onderweg is het de hele dag een komen en gaan van bontgekleurde Ortlieb- en Vaudetassen. Veel Duitsers die de Werratalradweg fietsen, maar ook internationale fietsers die verder en langer onderweg zijn.

Picknick-ontbijt

Met het zonnetje op de tent sta ik om een uurtje of zeven op. Alles ingepakt ga ik even terug naar de supermarkt omdat daar ook een bakker in zit. Met verse broodjes en zoetigheid in mijn rugzakje en een kop koffie zum mitnemen in de hand fiets ik een kilometertje langs de B7 tot de route. Daar staat een picknicktafel waar ik rustig ontbijt en de dag even doorneem.

Onderweg over de Fachwerkstraße

Monte Kali

Eerlijk is eerlijk. Een beetje meer van hetzelfde. Mooie wegen en paden afgewisseld met dorpjes vol vakwerkhuizen. Het wordt ook al snel warm en dat zorgt er ook een beetje voor dat mijn blik voor mooi vernauwt tot ‘kan ik er water halen’ en ‘is er schaduw’. Het enige waar ik ook met vernauwde blik niet omheen kan is de enorme zoutberg bij Heringen. Naar het schijnt 200 meter hoog. Misschien moet Thijs Zonneveld in de Flevopolder een keer op zoek naar zout?

Plan B(eter)

Kort en goed is het gewoon een hele fijne fietsdag. Ik geniet als vanouds van de warmte en het feit dat je daar echt een beetje rekening mee moet houden. Tussen de middag stop ik in Bad Salzungen voor een stevige Mittagstisch met een Weizen zonder alcohol en ondanks dat mijn planning was nog een kilometer of tien door te rijden tot Meiningen, kies ik er voor om even bij de VVV van Wasungen te vragen hoe het nu zit met de camping. Ik blijf buiten wachten terwijl de dame het uitzoekt – dat scheelt haar weer corona-administratie. Het concept spreekt aan, het kan, dus ik pas mijn plan aan.

De supermarkt ligt op 200 meter en omdat ik al warm op heb hou ik het bij een paar broodjes en een noedelsoepje. De biertjes liggen af te koelen in de Werra en ik tik mijn stukje, glimmend van de after-sun, op het bankje van de ongebruikte kampvuurplaats.

Uvidíme se brzy a zdravím vás všechny!

Eén antwoord op “Met je tent aan de Werra”

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.