Tegenwind en tegenzin

Het laatste stuk Gudbrandsdal en door langs het Mjøsa-meer, dat eigenlijk ook in een dal ligt, waardoor er niet zoveel verandert. Op een enkele spetter na hou ik het vandaag wel droog maar moet de hele dag tegen een stevige wind opboksen. Om er toch een beetje de vaart in te houden, probeer ik wat minder te klimmen. De route volgt namelijk zoveel mogelijk het originele wandelpad en gaat daarom regelmatig een keertje extra op en neer. Misschien komt het omdat het einde in zich is, dat ik daar niet zoveel trek meer in heb.

Boe!

Van tankstation naar tankstation

Op zondag in Zweden was het geen probleem om ergens een bakker of supermarkt te vinden die open was. Hier is het andere koek. Gelukkig zijn de tankstations wel goed uitgerust, dus met her en der een kop koffie en een zoet broodje, is het vol te houden. Maar net als gisteren ben ik vandaag meer met het fietsen zelf bezig dan met mijn omgeving. Zelfs in Lillehammer, waar ik vooraf toch wel even had willen kijken, wil ik nu het liefst gewoon doorfietsen.

Gudbrandsdal
Mjøsa-meer

Beetje vooruit plannen

Op een suffe dag als deze doe ik niet veel moeite voor een mooie slaapplaats. Steinvik Camping in Moelv is nu niet bepaald dé plek voor een fietskampeerder, maar ze hebben een restaurantje en een shop. Meer hoef ik niet vandaag. Het is nog ongeveer 180 kilometer naar Oslo. Dat ga ik in anderhalve dag doen. Van de saaiheid (en de snelle wifi) gebruikmakend heb ik een hotelletje geboekt voor twee nachten zodat ik de stad kan bezoeken. En omdat ik op de terugreis in Malmö moet slapen ook dat maar vast geregeld. Voor morgen heb ik als het goed is wel een mooi plekje, zodat ik niet hoef af te sluiten met caravans en speeltoestellen.

Hilleberg & Santos out of context

Vi sees snart og hilsen alle sammen!

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.