Regen in het Gudbrandsdal

Over de weersverwachtingen niets dan goeds. Daar kan je hier de klok op gelijkzetten. En je mag dus je optimistisch ‘misschien valt het mee’ ook meteen naar het rijk der fabelen verwijzen. Dat uurtje dat ik loop te lummelen in de hytte, hopend op iets beter weer, is zinloos. Net als de motorrijders naast mij, bind ik mijn spullen toch maar op de fiets, trek ik regenkleding aan en – het moet maar – stap ik op. Eerste actie: iets reflecterends kopen, want mijn wielershirts hebben schreeuwende kleuren maar mijn regenjas niet.

Geel hesje

En aangezien ik vrij snel weer een stuk van de E6 voor mijn kiezen krijg, wil ik ook bij slecht zicht graag een beetje opvallen. Da’s wel zo veilig. Nadat ik de man van de plaatselijke bouwmarkt alvast bedankt heb voor het potentieel redden van mijn leven, ga ik op pad. De snelweg wordt met een stevig klimmetje nog even uitgesteld. Ondanks het weer en soms ook juist vanwege, is het uitzicht prachtig. Ik volg de hele dag het Gudbrandsdal en de gelijknamige rivier die daar doorheen stroomt. Soms links, soms rechts, al dan niet samen met de E6 of het spoor. Want er zijn nu eenmaal niet zoveel opties om hier wegen aan te leggen.

Het Gudbrandsdal in de regen

Tour de France

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik vandaag weinig oog heb voor mijn omgeving en de bezienswaardigheden waar ik langskom. Ik stop een keer voor een kop koffie en even droog zitten, bij een tankstation en in de loop van de middag voor een broodje. Dan pas stopt het met regenen, kan ik wat lagen uitdoen, en ziet het er allemaal rooskleuriger uit. Onderweg luister ik de podcasts die verslag doen van de openingstijdrit van de Tour en schakel ik ‘s middags over op radio Tour.

Gudbrandsdalslågen

Uitfietsen

Ik fiets met de rivier mee, dat wil dus zeggen dat ik over het algemeen langzaam aan het dalen ben. Na gisteren is dat prima, want dat was echt wel een zware dag die ik nog goed voel. Daarom hou ik het na een kilometer of honderd ook voor gezien. De zon schijnt op dat moment en ik sta naast een camping aan de route. Niets bijzonders – beetje oubollig, maar ik kan douchen en binnen koken als het weer gaat regenen. Zo gezegd zo gedaan. En ja, het gaat weer regenen.

Enden Camping Frya

Vi sees snart og hilsen alle sammen!

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.