Een nieuwe fietsvakantie tent

Op de fiets telt iedere kilo. Sterker nog, je moet ze altijd allemaal meeslepen. Ook bergop. Dus toen mijn vertrouwde tentje langzaam wat kuren (en scheuren) begon te vertonen, ben ik op zoek gegaan naar een jonger en slanker exemplaar.

Marktplaats

Nou was de Vaude Hogan Ultralight van zichzelf al geen zwaargewicht hoor. Anderhalve kilo (met grondzeil een kleine twee) is heel aardig in de wedren voor laag gewicht. Maar ontwikkelingen staan niet stil dus toen ik op Marktplaats voor een leuk bedrag deze ruime eenpersoons tent op de kop kon tikken, waren zowel ik als de tent snel verkocht.

€3,33 per gram??

Het is de Nordisk Telemark 1 LW geworden. LW staat voor light weight. Met een gewicht van 830 gram doet de tent zijn naam eer aan. Er is ook een ultra light weight versie op de markt, met een stok van carbon en titanium haringen, tegenover een stok van hoogwaardig aluminium en dito haringen bij de light weight. Zestig gram winst levert het op en het kost je nieuw al snel €200 meer. Ik neem wel op de koop toe dat ik dagelijks een paar minuten trager ben.

Foto’s: Nordisk media bank

Extra bescherming

Toen ik de tent voor het eerst uitpakte werd ik toch een beetje benauwd van het hele dunne grondzeiltje. Ik zag het al voor me. Ren rotsachtig stukje grond of gewoon wat takjes en dennenappels. Daar zou ik nooit durven staan zonder bang te zijn voor gaten. Ondanks het extra gewicht van 300 gram een bijpassende fotoprint besteld zodat ik mijn nieuwe onderkomen met een gerust hart overal op kan zetten.

Footprint te bescherming van het grondzeil

Krap bemeten

Ik geef het ruiterlijk toe, het is geen familietent. Maar je kunt echter ook niet zeggen dat het een uit de hand gelopen lijkenzak is. Als je er in zit (met behulp van vier stoelen heb ik de tent al opgezet in de woonkamer), dan heb je echt het idee dat je de ruimte hebt. Voldoende om naast je matje je spullen te leggen en ook nog genoeg plaats in de vestibule voor schoenen, kookgerei en andere zaken die je niet binnen wilt hebben.

Maten van de Telemark 1 LW

Snel proberen

Hopelijk kan ik met deze tent weer een paar mooie jaren vooruit en kan deze in deze zomer alle ongein, die de Ierse weergoden voor mij in petto hebben, weerstaan. Hoogste tijd om er snel op uit te trekken en de tent een paar dagen te proberen. Uiteraard zal ik hier mijn bevindingen met jullie delen.

Rondleiding door Nordisk TV

De korte rondleiding laat ik vooralsnog over aan Daniel van Nordisk. Het filmpje gaat over de tweepersoons-variant van de tent maar het geeft wel een goed beeld van de bijzonderheden.

Dit bericht bevat affiliate links

2 antwoorden op “Een nieuwe fietsvakantie tent”

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.