Een nieuw seizoen

Schrijfdip

Het begint een beetje een vast ritueel te worden. Ik val in een gat als de reis voorbij is. Niet qua fietsen hoor maar wel qua schrijven. Met name de inspiratie. Alsof ik alleen maar iets te vertellen zou hebben als ik zelf bezig ben. Met de voorbereidingen of het fietsen zelf. Dus eenmaal terug van mijn Ierland-avontuur verdwenen mijn vakantiefiets en de verhalen in de schuur voor een lange herfst en winter.

Chouffemarathon

Niet dat ik stilgezeten heb hoor, het afgelopen jaar. Om te beginnen door met de vakantieconditie mee te doen aan de Chouffemarathon. Een jaarlijks evenement dat ik, samen met een paar vrienden, inmiddels al wel een traditie mag noemen. Een traditie die garant staat voor een weekend vol plezier in de Belgische Ardennen. Met chambres d’hôtesde Patuljak als vaste uitvalsbasis. De gastvrijheid en gezelligheid zijn super en de sterke (fiets)verhalen vloeien rijkelijk aan hun toog en tafel.

Wielrennen

Naast het mountainbiken heb ik ook het wielrennen nieuw leven ingeblazen. Ik had al een eenvoudige racefiets, maar deze heb ik afgelopen zomer verruild voor een glimmend nieuw exemplaar van carbon. Wat een genot om op te rijden. Wat een snelheid. Maar ja, met zoveel afleiding op de fiets (en nog een beetje op het werk) verdween mijn blog volledig op de stille achtergrond.

Trek Émonda SL 6 Disc

Mountainbiken

Misschien in de winter dan? Als iedereen het wat rustiger aan doet. Warm bij de kachel en met de laptop op schoot? Helaas. Want ook in de winter kan je gewoon op de fiets stappen. Sterker nog, nadat ik ook mijn oude trouwe Koga mountainbike had ingeruild voor een modernere werd ik ook daar weer fanatieker in.

Cube Reaction Race

Lente-zin

Nu de dagen langer worden en de eerste lente-achtige zonnestralen mijn woonkamer binnenkruipen, begint het toch weer te kriebelen. Gisteravond zat ik met het boekje van vrienden op de fiets in de hand te mijmeren over het vervolg van mijn rondje Nederland. Door omstandigheden ben ik dit jaar niet in de gelegenheid om lang op pad te gaan met de fiets maar niets weerhoudt mij van een paar korte trips. Licht bepakt en snel een paar dagen eropuit om te genieten van de fiets.

Kom maar op met het nieuwe fietsseizoen!

Eén antwoord op “Een nieuw seizoen”

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.