300 kilometer bikepacken over de Green Divide – voorpret

Het weerbericht lijkt redelijk mee te werken, kort – kort hangt in de lucht voor de zaterdag, de treinen zijn gewoon van plan te rijden, het hotel is geboekt en heeft telefonisch bevestigd dat we hoe dan ook kunnen mee-eten. Alle seinen staan dus op groen om er een mooi fietsweekend van te maken. Op het programma de Green Divide van Erwin Sikkens. 300 kilometer in twee dagen, van het Gooi, via de langste en mooiste onverharde natuurtraverse van Nederland – over de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe naar Zwolle.

De route

Of deze divide een waterscheiding volgt valt te betwijfelen. Sterker nog, als je dan twijfelt maak je duidelijk dat aardrijkskunde niet je goeiste vak was op school. Maar dat mag de pret niet drukken. Een zo lang mogelijk aaneengesloten route door de natuur – dat had Erwin Sikkens in gedachten bij het ontwerpen van deze route.

Hij omschrijft het zo: ‘De route start bij station Naarden-Bussum en brengt je al snel naar het Gooise gravel. Na het Gooimeer draai je naar het zuiden en doorkruis je de Gooise heide waarna je de hele lengte van de Utrechtse Heuvelrug voor de kiezen krijgt. 

Verwacht hier veel hardpack gravelpaden zoals het Let de Stigterpad, afgewisseld met af en toe een verhard fietspad. Met name in dit deel kun je snelheid maken. Aan het einde van de Heuvelrug, draai je om de Grebbeberg, waarna je de 10 kilometer lange oversteek naar de Veluwe maakt. Eenmaal in de Veluwe verandert de route van karakter en uiterlijk.

Alle hotspots komen aan bod; van het Deelerwoud en de Loenermark tot het Speulderbos en Kroondomein het Loo, met daar tussenin een hoop minder bekende maar zeker niet minder mooie stukken natuur.

Op de hoogte blijven?

Het reisverslag komt in de volgende post, maar voor de mensen die tijdens het weekend op de hoogte willen blijven zal ik af en toe een sfeerimpressie delen op Facebook of Instagram.

Aan de uitrusting kan het alvast niet liggen
Fietsvakantiewinkel webshop

Eén antwoord op “300 kilometer bikepacken over de Green Divide – voorpret”

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.