De vakantiefiets

Voordat ik op kan stappen moet er nog van alles gebeuren. De fiets heb ik gelukkig al. Deze Koga WorldTraveller 29 heb ik vijf jaar geleden nieuw gekocht en na mijn reis naar Rome heb ik er geen noemenswaardige hoeveelheid kilometers meer mee gemaakt. Een grote beurt en misschien nieuwe ketting en tandwielen zou genoeg moeten zijn voor een veilige reis.

Complete reisfiets

De Koga WorldTraveller 29 is een relatief eenvoudige vakantiefiets met 28-inch wielen en banden die zo groot zijn dat je eigenlijk met een 29-inch fietst. Met alle voordelen van dien. Lagere rolweerstand, rustigere stuureigenschappen, niet vies van een beetje onverhard en toch heel wendbaar. Daarnaast viel mijn keuze toentertijd op deze fiets omdat hij zo compleet geleverd werd. Als je meer wilt weten over de fiets kijk dan eens naar de review op de site SintChristophorus.nl.

Ik hoefde letterlijk alleen de tassen erop te doen voordat ik op pad kon. Magura velgremmen, voor- en achterdragers, zelfs bidons en een fietspomp zaten er al bij. De fiets is SLX  afgemonteerd, genomineerd voor ‘Bike of the year 2012’, maar doorslaggevend was natuurlijk dat de wereldkaart op het frame gespoten staat.

Succesformule

Samen met de knalgele Ortlieb-tassen die al sinds 2003 met mij meegaan is de Worldtraveller voorlopig goed genoeg voor nog een avontuur. Uiteraard heb ik zo mijn wensen voor de komende reis. Daarover later meer.

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.