Uitgerust klimmen

Een kort berichtje vandaag. Het is al laat (voor de fietsende pelgrim) en het was een lange dag op die fiets. Trondheim uit betekent klimmen. En niet zo’n beetje. Maar met de rustdag in de stad en het mooie weer, zit er voldoende power in de benen om te genieten van het afzien. Binnen een paar kilometer laat ik de stad achter mij en zit ik weer middenin de natuur. Na een machtige afdaling rij ik de rest van de morgen langs de uitlopers van het Trondheimfjord tot ik deze bij Borsa verlaat.

Terugblik op Trondheim
Langs het fjord

Moose on the loose

Vanaf Fanremm loopt de route steeds langs de rivier de Orka. De rest van de dag volg ik het dal dat langzaam maar zeker steeds hoger de bergen in gaat. Soms dichtbij, soms heel diep onder mij, zie ik de rivier. Na een kilometer of 110 kijk ik langzaam om mij heen voor een geschikte kampeerplek. Campings zijn er niet in deze streek, dus ik zoek een plekje in het wild. Liefst met stromend water zodat ik het zweet van mij af kan wassen. De zoektocht is kilometers lang niet heel succesvol. Even overweeg ik een schuilhut lang het water, maar omdat ik daar geen tent op kan zetten en de hut wel heel erg open is, laat ik dat idee met het oog op de muggen, varen. Het gaat verder omhoog. Terwijl ik puffend en steunend aan het klimmen ben, staat er opeens een eland op de weg. Als ik dichtbij genoeg ben voor een goede foto komt er helaas een auto aan en het beest draait zich om.

Eland-proef

Op ponykamp

Na 140 kilometer en 2200 hoogtemeters vind ik het wel welletjes. Een paar kilometer terug al bij een herberg gestopt die vanwege watertekort helaas stengt is. Maar Langklopp Fjällgård, een pelgrimsherberg maar ook een ponykampmanege, is wel open. Het is half acht en als ik binnenkom zitten er een stuk of tien pelgrims aan tafel en ik pak nog even het toetje mee. Eigenlijk hebben ze geen plek, maar ze willen wel een matras neerleggen in de huiskamer van het verblijf. Ik opteer voor de tent op een stukje gras. De pelgrims blijken trouwens vooral Nederlanders die georganiseerd op pad zijn. Als de tent staat en ik onder de douche het vuil en zout heb afgespoeld, wisselen we nog even verhalen uit voordat iedereen rond een uur of tien in bed kruipt. Morgen ontbijt ik gezellig met ze mee.

Langklopp Fjällgård

Vi sees snart og hilsen alle sammen!

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.