Trondheim bereikt

Alles ziet er weer mooier uit als de zon schijnt. En dat doet ze. Nog wat waterig en twijfelend, maar niet te ontkennen vallen de stralen op Trondheimfjorden terwijl ik op een zondags tijdstip met koffie en een broodje op de veranda van de hytte zit. Geen haast vandaag. Ik hoef er pas om 11:00 uit. En het doel van vandaag, de kathedraal van Trondheim, ofwel de Nidarosdomen, ligt nog geen vijfentwintig kilometer verder.

Nidarosdomen

Mini-etappe

Over de rit kan ik dus ook kort zijn. Eenmaal terug op de route gaat het op en neer langs het fjord en door verrassend veel groen, helemaal tot in het centrum van Trondheim. Rond de middag sta ik voor de kathedraal. Ik moet mijzelf een beetje helpen bewust van het moment te zijn, want het voelt terecht niet als het behalen van een eindpunt. Maar ik vier dit tussentijdse hoogtepunt met koffie en gebak.

Ook tussenpunten kan je vieren

Valsspeler

Daarna fiets ik om de kerk heen naar Nidarsos Pilegrimsgård, waar naast het pilegrimssenter ook een hostel gevestigd is. Eerst de praktische zaken. Ja, ze hebben toevallig nog een kamer. Schrijf je naam maar even op en kom dan straks maar terug voor de stempels en de betaling. Fijn, dat scheelt zoeken en nu zit ik middenin het centrum van de stad. Als ik even later terugkom om te betalen en mijzelf te vereeuwigen in het register, voel ik mij wel een beetje een valsspeler tussen de wandelaars die er stuk voor stuk weken over hebben gedaan om dezelfde afstand af te leggen.

Bewijs van goed gedrag

De stad in

‘s Middags loop ik de stad in. Eerst bekijk ik de kathedraal van binnen. Hier is ook het praalgraf van Olav de Heilige. De rest van de dag slentert ik gewoon door de oude en nieuwere straten. Mijn tik dat ik niet zomaar een buitensportwinkel voorbij kan lopen kan ik vrijwel steeds bedwingen, want ik heb toch geen plek om iets mee te nemen. Ok, ik koop nog een instantmaaltijd voor onderin mijn tas.

En weer verder

Morgen start ik met het laatste gedeelte van de reis. Terug naar Oslo over het Olavspad. Deze rij ik in omgekeerde richting natuurlijk. Hier volg ik de eeuwenoude route die door Gea van Via Gaia is omgezet naar een fietsbaar geheel. Ik ben benieuwd.

Vi sees snart og hilsen alle sammen!

Eén antwoord op “Trondheim bereikt”

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d