Ronde van Nederland

Nederland fietsland

Fietsen kan (vrijwel) altijd en (eveneens vrijwel) overal. Dus waarom zou je wachten tot de zomervakantie als je ook kleinere fietsavontuurtjes van een paar dagen kunt hebben? Bijvoorbeeld door het fietsen van de Ronde van Nederland via LF-routes, van de Stichting Landelijk Fietsplatform. Thuis maar toch uit.

Langs de grenzen

Om Nederland met eigen ogen te bekijken is deze ronde van een slordige 1300 kilometer uitermate geschikt. Zoveel mogelijk langs de grenzen van ons land en altijd over LF-routes laat de ronde de schoonheid van ons land zien. Van de duinen tot de Waddenzee, de rivieren, bossen en dijken, steden en dorpen; alles zit er in.

Foto: https://pxhere.com

Etappes

Nou is 1300 kilometer misschien wat veel voor een weekend maar dankzij de trein leent de ronde zich ook uitstekend om in een aantal etappes gereden te worden. Hoogste tijd voor een weekendje zonder zorgen op de fiets – in eigen land. Want zeg nou zelf, hoe vaak ben je niet verbaast hoe mooi het kan zijn, net om de hoek.

Eregalerij

En, niet onbelangrijk voor de eerzuchtigen onder ons, je kunt er ook een oorkonde met vermelding in de eregalerij mee verdienen. Dus hup, op de fiets en niet vergeten om af en toe als bewijs een mooie foto te maken. Het compostelaat na weken fietsen om in Santiago uit te komen, valt in het niet.

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.