Losse schroeven

Wat begint met verontrustende berichten over stakingen in het gehele Britse treinnetwerk, eindigt met mailtjes van Great Western Railway en Greater Anglia dat ik er wel gevoegelijk van uit kan gaan geen gebruik te kunnen maken van de treinen die ik gepland en gereserveerd heb. Met de vele very sorry‘s en alternatieve reisdata of restitutie-mogelijkheden ben ik niet geholpen daar ik in een aardig strak schema van de ferry in Harwich, via downtown London, in een dagje in Penzance hoop te komen.

Alternatieve route

Een paar belletjes met de verschillende maatschappijen verder heb ik knipperend groen licht. De ferry een dag vervroegen, een tweede reservering op het lange stuk vanuit London – meer kan ik echt niet doen en de maatschappijen zijn uiterst voorzichtig met toezeggingen. Ik maak mij er maar niet sappel over en bedenk een aantal alternatieven. Het strakke schema om binnen de tijd het hele traject van Lands End naar John ‘O Groats heeft eigenlijk geen ruimte voor een dagje vertraging dus kruip ik achter Komoot en zet ook de route van Sustrans ook klaar. Deze route is niet alleen korter, het zijn vooral ook betere wegen en minder hoogtemeters. Dat betekent dat ik meer kilometers per dag kan afleggen. Ergens klinkt dat sowieso wel aantrekkelijk want het trainen staat de afgelopen twee maanden een beetje in de ijskast en het originele plan is daarmee misschien wel te ambitieus.

Of helemaal anders

Mocht het nu helemaal niet lukken dan ga ik gewoon vanuit Harwich fietsen en zal LEJOG moeten wachten. Ik heb wat routes in het zuiden van Engeland op het oog. Verder kan ik ook gewoon een paar weken kijken waar ik uitkom en dag voor dag bedenken waar ik heen wil rijden. Beetje ongedwongener dan ik gewend ben maar zeker niet minder avontuurlijk. Kortom, ik steek straks de Noordzee over en zie dan wel waar ik uitkom. Als bij er bij aankomst in Engeland een trein is die mij mee wil nemen, prima. Zo niet dan geeft het ook niet.

Berichten onderweg

Een ander punt is misschien een teleurstelling voor vaste volgers, maar ik ben deze keer van plan om niet iedere dag een uitgebreid verslag te plaatsen. Zoals ik al schreef in het bericht over altijd maar verbonden zijn ben ik onderweg veel tijd kwijt aan het bijhouden en mooi maken van mijn dagelijkse verhalen. Ik heb besloten dat ik deze nu volledig analoog met pen en papier ga maken en pas op een later moment verwerk in een aantal verslagen. Om jullie niet helemaal in de steek te laten zal ik wel dagelijks een korte update plaatsen op Instagram en Facebook hoor. En uiteraard kunnen jullie mijn vorderingen straks zien op mijn openbare Komoot-profiel.

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.