Inpakken en wegwezen

Nu zowel de gewone klok als de avondklok een uur vooruit gaan, het vooral van achter glas steeds behaaglijker wordt en corona voorlopig nog wel even roet in het eten blijft gooien als het gaat om langere reizen, ben ik wel weer toe aan een verzetje. De jaarlijkse traditie om met de Paasdagen te gaan mountainbiken in de Ardennen slaan we nog een keer over. Het is dus de hoogste tijd om het rondje Nederland uit de kast te halen.

Naar Weert en verder

Drie jaar gelden ben ik begonnen in Arnhem en na drie dagen is het geëindigd in Weer. Het plan is om daar de draad weer op te pakken. Over een paar dagen pak ik de trein en stap ik op de fiets. De route voor deze trip volgt de LF-7 en de LF-13 door Noord-Brabant en Zeeland tot Vlissingen. Daarna verder omhoog via de Kustroute over de Deltawerken en de Maasvlakte richting Noord-Holland om op tijd aan te kunnen schuiven voor het Paasdiner.

Modificaties aan de fiets

De afgelopen dagen heb ik mijn fiets en bagage in orde gebracht. Ik heb een nieuwe bagagedrager. De Tubus Vega classic 29. Mijn tassen zitten nu hoger, schuin en wat meer naar voren. Hierdoor ligt het gewicht iets centraler. Tijdens mijn reis naar Praag merkte ik namelijk, vooral op de wat snellere singletracks, dat de tassen de achterkant van de fiets wat lieten slingeren in de bochten. Dat is nu voorbij en eerlijk is eerlijk, ik vind het er ook veel beter uitzien.

Verder zie je ook dat ik andere tasjes op de voorvork heb gezet. Dit zijn de Fork-packs van Ortlieb. Nu kan ik mijn bidons op de normale plek laten zitten. De oplettende kijker zal ook gezien hebben dat er andere spatborden op de fiets zitten. Deze spatborden (Veloflex 55 van SKS) zitten met bandjes vast en kunnen er dus ook weer makkelijk vanaf tijdens een snel rondje zonder modder.

Altijd weer die paklijst

Als je op reis gaat dan ontkom je er niet aan om te kijken wat je ook alweer allemaal mee wilt nemen. Trouwe lezers weten dat ik in de loop der jaren flink wat kilo’s ben kwijtgeraakt. Bagage heb ik het dan over. De die-hard bikepacker zal echter vast vinden dat ik nog steeds heel veel bij me heb. Prima. Dan ben ik maar de luxe bikepacker of de minimalistische vakantiefietser.

Genoeg voor een paar dagen (maar ook voor een paar weken)

Voldoende mee om niets te missen onderweg en tijdens het kamperen, maar toch lekker weinig kilo’s om mee te slepen als ik aan het rijden ben. Met een beetje passen en meten krijg ik alles op de fiets.

Nog even in eigen land

Corona blijft mijn reizen nog wel even beïnvloeden. Natuurlijk zou ik het liefst weer weken naar het buitenland gaan, maar gelukkig heeft het eigen land nog genoeg moois te bieden om de wachttijd te verkorten. Ik kijk er naar uit om weer een paar dagen onderweg te zijn. Aan de fiets of aan de uitrusting zal het niet liggen.

2 antwoorden op “Inpakken en wegwezen”

  1. Ik kan ook niet wachten tot ik weer mee mag reizen via je reisverslag.
    Zaterdag zullen we je een lekker herstelarrangement aanbieden.

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.