Het is groen en nat

Langzaam ontwaak ik uit mijn winterslaap en maak ik mij op voor het nieuwe fietsseizoen. Het is stil geweest hier, ik geef het toe. Daar zal nu verandering in komen want de plannen voor deze zomer worden steeds concreter. Het jeukt al en tijdens de eerste koude kilometers op de racefiets gaan mijn gedachten vast op reis. Op mijn nachtkastje ligt een reisgids en op internet heb ik in hoofdlijnen de route al uitgedacht.

Via de Groene ronde door Ierland

Mijn reis begint in IJmuiden en eindigt in Rotterdam. Omdat ik Belfast en Dublin ook aan wil doen liggen mij voor deze reis vier ferry-overtochten te wachten. Twee daarvan heb ik al geboekt om ervan verzekerd te zijn dat ik in een fatsoenlijke hut en voor een dito prijs de Noordzee over kan steken. De overtochten over de Ierse zee boek ik wel later omdat deze relatief kort zijn en geen overnachting met zich meebrengen.

Ik ben van plan om vanaf Newcastle de Hadrian’s Wall-fietsroute te volgen naar het oosten en daarna via een aantal landelijke routes door te rijden naar Cairnryan. Na de oversteek en een bezoek aan Belfast volg ik de Groene ronde door Ierland tot Dublin. Daar hoop ik alle geheimen van Tempel Bar te ontdekken voor ik in de voetsporen van vele Ierse jongemannen stap en de ferry naar Holyhead pak, op weg naar het vaste land van Europa, om mij daar weer in het strijdgewoel van het gewone bestaan te storten. Van Holyhead fiets ik naar Hull en daar scheep ik in voor Rotterdam om in de scheepsbar en onder het genot van een pint de laatste hand te leggen aan het verhaal van deze reis.

Foto: https://pxhere.com – Hadrian’s Wall

Het weerbericht

Het weer is voor mij nog wel een puntje van zorg. Rome en Santiago stonden natuurlijk in het teken van de zon en de warmte. Iets waar de Britse Eilanden nou niet om bekend staan. Hopende op enige steun van de statistieken kies ik voor juni; niet de warmste maand maar wel de droogste. En mocht het weer de uitzondering zijn die de regel bevestigd, dan kan ik altijd mijn tent in de zak laten zitten en mijn heil zoeken in een B&B.

De pret van de voorbereiding en het schrijven daarover gaat beginnen. Ik heb er zin in!

Slán agus beannachtaí do gach duine!

 

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.