De avond voor vertrek

Morgen stap ik op de fiets om te beginnen aan mijn fietsvakantie naar Santiago de Compostela. Ongelovige bedevaart. Een maand lang onderweg met als voornaamste zorgen het vinden van een slaapplaats en bedenken wat ik wil eten. Verder hoeft er niets. Nou ja, ik heb beloofd om jullie op de hoogte te houden dus af en toe een blog-bericht posten ‘moet’ natuurlijk wel.

Omschakelen

Eigenlijk zou ik al onderweg zijn maar vanwege een overlijden in de privésfeer heb ik mijn vertrek uitgesteld. Vandaag stond de uitvaart in schril contrast met de voorpret van de fietsreis. Starend in de laatste vlammen uit de vuurkorf in de ouderlijke tuin heb ik vanavond de knop van het omschakelen nog niet helemaal gevonden al hielp het voor de laatste keer doorlopen van de bagage en het optuigen van de fiets wel een beetje. De fiets staat klaar voor vertrek in de schuur en langzaam kom ik zelf ook in de stemming.

Collega’s

De meeste verklaren mij in eerste instantie voor gek. De hele vakantie verpesten met fietsen en dan ook nog eens in je eentje. Totdat je er iets meer over verteld. In het slechtste geval krijg je dan een ‘nou, mij niet gezien maar wel bijzonder’ en de meesten zijn nog een tikje enthousiaster. Zo kreeg ik van een paar naaste collega’s het beertje van de foto. Want je hoort tenslotte een knuffel aan je fiets te hangen. Ik wist dat niet maar heb uiteraard een plekje gevonden. Helaas niet aan de fiets maar in de tas. Ik zal zorgen dat hij voldoende frisse lucht krijgt.

Eindelijk

Tussen het besluit om weer te gaan fietsen en het daadwerkelijke vertrek zitten wel een paar maanden. Maanden waarin ik in meer of mindere mate bezig ben geweest met deze, toch wel bijzondere, reis. Morgen is het dan eindelijk zo ver. Het is mijn bedoeling om de eerste dag tot iets voorbij Breda te komen. De route loopt via Leiden, dwars door het Groene Hart en door Dordrecht. Ik ben benieuwd. Een gezonde spanning maakt zich van mij meester en ik kijk er naar uit.

¡Hasta pronto y saludos a todos!

3 antwoorden op “De avond voor vertrek”

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.