Dag 5: Remagen – St. Goar

Soms heb je van die momenten dat je wakker ligt en complete theorieën ontwikkelt hoe jij kinderen wél zou opvoeden. Vannacht kende die momenten! Tussen de vakantiefietsers stond een bijzonder Duits gezinnetje met een bellende moeder, een jonge vader (of oudere zoon uit eerder huwelijk?) een meisje van 12 á 15 (door het overgewicht moeilijk te bepalen) en een meisje van een jaar of 3. Eerst, op een tijd dat fietsers gestrekt gaan, een erg lawaaierig zuipfestijn van moeder en vader (ik sluit zoon nog steeds níet uit…) en daarna was er midden in de nacht iets met het kleine meisje. Het kind gilde het uit van ellende en de rest van het gezin probeerde met krijsen en schreeuwen te troosten. Zonder enig ander effect dat een tros wakkere en boze fietsers. Talk of the town bij de vroege vogels vanmorgen.

Bauarbeiten am Bahn

Met iets meer slaap in de ogen dan gewoonlijk op de fiets gestapt. Eerste doel Koblenz, zo’n 45km stroomopwaarts langs de Rijn. In Koblenz stonden twee zaken op de rol: ik wilde WiFi en Hera een ticket van Verona naar Nederland want Verona was redelijkerwijs het meest haalbaar binnen de tijd. Uiteraard nog even stilgestaan bij de Deutsche Eck, waar de Moezel de Rijn binnenstroomt en toen ‘zum Haubtbahnhof’. Daar was meteen een grote ‘M’ die hamburgers verkoopt (en op veel plekken gratis WiFi heeft) dus ik zag mijn posts van de afgelopen dagen al de wereld ingestuurd worden. Jammer dat ik geen Duitse ‘Handy’ heb en ook het ticket werd uiteindelijk een ticket vanaf Insbruck want er waren geplande ‘Bauarbeiten’ tussen Brenner en Insbruck. Daar moet ik uiteindelijk ook langs! Kan iemand op mijn werk doorgeven dat het niet aan mij ligt als ik er straks nog niet ben? Punt van aandacht om even te checken als ik wel een keer internet heb.

Reisje langs de Rijn

De tocht liep dus zoals gezegd letterlijk langs de Rijn. We zijn er niet meer dan een kilometer vandaan geweest en de meeste tijd reden we er precies naast. Een imposant gezicht, die grote rivier met de grote schepen die er varen. Tot Koblenz wijds en open, daarna links en rechts strak omgeven door rotspartijen en bergen. Op sommige plekken ook ineens een stuk smaller. En heel veel ‘zondagsfietsers’. Ik geloof niet dat ik ooit zoveel fietsers op een dag ben tegengekomen. Op een gegeven moment groetten we alleen de fietsers met volledige bepakking.

Lokale wijn

Op de zuidelijk gelegen hellingen meer en meer wijnranken en daarmee in ieder dorpje duidelijk aanwezige wijncultuur. Ze schenken in het Gasthaus op de camping in St. Goar ook de lokale wijn dus ik ga er zometeen eentje nemen. Next stop Nierstein, of eigenlijk de camping aan de overkant van de Rijn in Leeheim.

A presto e saluti a tutti!

 

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.