Countdown has started

Of ik al klaar ben?

In mijn inbox stond een mail van de ferrymaatschappij; bent u al klaar voor uw reis? Nou, eerlijk gezegd heb ik een beetje met de kop in het zand gezeten de laatste weken, maar nu je het zegt – er moet nog wel het een en ander gebeuren voor ik echt op pad kan. Leuk hoe zo geautomatiseerd bericht je ineens kan doen beseffen dat het al bijna zo ver is. En dat je best toe bent aan een paar weken fietsen.

Poetsen en afstellen

De vakantiefiets stond al een paar weken werkeloos in de schuur. Na de paar dagen fietsen door Nederland heb ik er niet meer naar omgekeken. Tot vandaag. Na een uitgebreide sopbeurt kan deze er weer tegen. De aandrijving loopt weer als een zonnetje en schakelt scherp als een scheermes (al zeg ik het zelf). De fiets is helemaal klaar en de fietsenmaker kan er deze keer niets aan verdienen want alles is in orde.

Verzamelwoede

In de woonkamer begint de hoop met spullen zich op te stapelen en uiteraard zijn de eerste last-minute aankopen bij verschillende webshops al geplaatst. Zo is er een nieuwe donzen slaapzak onderweg (lekker licht en warm genoeg voor de frissere Britse of Ierse zomernachten) en een nieuwe bike-mount voor de telefoon. Ik heb ook een nieuw stoeltje gekocht. Zitten op de grond – wat ik eerst van plan was – heb ik vorige maand geprobeerd en het is niet bevallen. Tot slot heb ik een opblaasbaar kussen gevonden om het slapen wat te veraangenamen.

Het verzamelen is begonnen

If it ain’t on Strava…

Het leuke van de weken voor vertrek is dat je langzaam in de stemming komt. En dat je heel concreet bedenkt wat je allemaal wel en niet mee wilt nemen of hoe je de reis praktisch gaat uitvoeren. Wat die telefoon betreft; in eerste instantie was ik van plan om de fietsnavigatie te gebruiken waarmee ik ook mijn wekelijkse rondjes op de racefiets draai. Dan kon alles ook meteen mooi op Strava, want als het niet op Strava staat dan is het niet gebeurd. Niet dat ik van dat principe af wil stappen, maar het gemak van navigeren op de telefoon met Pocket Earth weegt niet op tegen de uitgebreide extra’s van de fietsnavigatie. Met de telefoon heb ik namelijk de meest uitgebreide mogelijkheden om onderweg ook te zoeken naar campings of allerhande andere zaken. Voor de registratie heb ik natuurlijk ook gewoon de Strava-app.

Dat kan sneller

Deze vakantie zal ik redelijk mijn best moeten doen wat betreft de kilometers. Het wordt naast een mooie reis dus ook een sportieve prestatie. Vandaag heb ik de click-pedalen weer gemonteerd; ik ga fietsen met iets meer trekkracht. Dit heb ik tijdens mijn reis naar Santiago toch wel een beetje gemist. Met name bergop. Wat dan wel de afweging met zich meebrengt of ik nog een extra paar schoenen mee moet nemen. Daarnaast wil ik mijn stuur verlagen. Voor een sportievere zit. Daarvoor wil ik komende week een andere stuurpen monteren. Verder laat ik de configuratie van de fiets voor wat het is.

Afwegingen

Er zijn flink wat keuzes die ik de komende tijd nog moet maken. Bijvoorbeeld of ik mijn laptop mee ga slepen in plaats van de iPad, om zo iets makkelijker mijn blog bij te kunnen houden. Ga ik uit principe wel of juist in principe niet koken (‘grote’ pannenset of een kleintje voor koffie en noodgevallen)? Hoeveel kleding neem ik mee, want misschien moet ik rekening houden dat het kouder is en dat het niet allemaal zo snel droogt als in het zonnige zuiden. Reserve buitenband? Of gok ik er op dat de nieuwe banden het overleven en dat ik in het uiterste geval maar op zoek moet naar een fietsenzaak? Kortom, de voorpret is in volle gang en het aftellen is begonnen!

Slán agus beannachtaí do gach duine!

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.