Bikepacken in Nederland

Soms komen dingen samen en ontstaat er iets moois. Binnenkort wordt mijn nieuwe Santos Cross Lite geleverd, na maanden van lockdown snak ik ernaar om weer eens op pad te gaan en Laurens ten Dam heeft met Dirty Kanzelled iedereen lekker gemaakt voor gravel-avonturen in eigen land. En deze keer ben ik niet de enige die enthousiast is geworden, maar ook mijn broer is aangestoken. Sterker nog, volgens mij komt het plan bij hem vandaan.

Welk plan?

Heel simpel. Begin van de vakantie, 6 fietsdagen, een mooie ronde in Nederland, bikepacken, flinke afstanden en lekker veel onverhard over mooie paden. Niet teveel spullen mee, slapen bij Vrienden op de Fiets en vooral genieten van het rijden en de hopelijk mooie omgeving. Met de voorbereidingen is in ieder geval ook de voorpret alvast begonnen.

De route

Hebben we eerst uit de losse pols gekozen. Een grove opzet op Strava die ik daarna minutieus verfijnd heb in Komoot. Benieuwd hoe we gaan fietsen? Bekijk de geplande route dan in deze Komoot-collectie.

It’s all about the journey

Binnenkort meer over de plannen en vooral natuurlijk over de avonturen zelf. Missen we net dat gave weggetje, mooie uitzicht of leuke koffietentje (lees hier vooral ook brouwerij met proeflokaal)? Aanvullingen en goeie tips zijn van harte welkom!

Vraag of opmerking? Laat gerust een reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.