Rome: een terugblik

Het overzichtelijk leven

Na jaren lees ik mijn eigen verhalen. Veertig dagen onderweg geweest. Op eigen kracht in Rome aangekomen en alle indrukken die ik onderweg heb opgedaan. Het is een mooie reis om op terug te kijken. En ergens is het toch een bedevaart of pelgrimstocht geworden. Niet zozeer om het einddoel maar vooral om de weg. De fietsreiziger beperkt zich tot de essentie en het leven wordt overzichtelijk. Je moet slapen, je moet eten en je moet fietsen. De rest is niet zo belangrijk. Sterker nog, voor de rest had ik eigenlijk de rust niet.

Meer fietsen

Dit gedeelte heb ik vooraf onderschat. Expres heb ik voor de reis behoorlijk wat reservedagen ingebouwd omdat ik niets wou missen van al het moois dat deze reis mij zou gaan bieden. Maar de praktijk van mij als fietser is dat ik door wil. Altijd maar door. Ik ben gemaakt voor de reis en niet voor de bestemming. Iets wat ik zeker mee zal nemen in mijn volgende reis. Meer kilometers of minder tijd.

Nieuwe plannen

Bovenal kijk ik terug op een prachtige reis die ik voor geen goud had willen missen. Met lichte trots lees ik mijn eigen verhalen terug en slaat mijn fantasie op hol voor de volgende reis. Die heeft te lang op zich laten wachten maar staat nu gepland. In de zomer van 2017 fiets ik van mijn geboortestad Haarlem naar Santiago de Compostela. Over de St. Jakobs-route. Een nieuwe bedevaart waar ik in ben gaan geloven.

Benieuwd naar de verhalen? Neem dan een kijkje op fietsendooreuropa.blog.

stjacob_overzicht

¡Hasta pronto y saludos a todos!

Laat gerust een reactie achter

%d bloggers liken dit: