Dag 19: Belorado – Burgos (63 km)

Chips, chorizo, Rioja, pasta van de Albert Heijn in Zwolle-Zuid en brood. En de ruimte rondom de tent leek wel een slagveld. Een waar fietsersmaal in zomerse sferen. Ook wel weer eens leuk en lekker na zoveel dagen buiten de deur. Sowieso qua tijdstip. Want ik ben geen vroege eter van mijzelf maar de Spanjaarden die gaan mij echt te ver met hun avondetenstijden.

Halve snipperdag

Vandaag weer een halve rustdag genomen. Of een halve fietsdag. Het is maar hoe je het bekijkt. Zeven uur was het toen mijn tassen weer op de fiets hingen en ik met een dubbele espresso en een broodje mijzelf aan het voorbereiden was op de tocht. De zon die scheen maar was veraderlijk want toen ik eenmaal in het zadel zat bleek dat een t-shirt toch wat te fanatiek was.

De route leidde mij even langs een drukke autoweg maar daarna al klimmend en slingerend door de heuvels naar rond de duizend meter. Prachtige vergezichten in een verlaten landschap met af en toe een klein verborgen dorpje. Het was groener dan gisteren. En een aantal van de wegen werden aan beide kanten geflankeerd door bomen zodat je midden op de dag wat schaduw zou hebben.

Uitzicht aan het einde van de klim naar Villalómez

Weerzien

Bij San Juan de Ortego, dat voornamelijk bestaat uit een klooster, heb ik uitgebreid koffie zitten drinken in de plaatselijke pelgrimsherberg, terwijl de zon eindelijk warm genoeg was. Daarna ging het, de drukke weg steeds vakkundig ontlopend, verder naar de camping vlak voor Burgos, waar ik mijn binnenkomst rond half twaalf met een klein citroenbiertje kon vieren.

Fokko van de camping in St. Jean, heeft de afgelopen dagen wat meer kilometers gemaakt en kwam ook aan in Burgos. Na de siësta zin we op ons gemakje de stad ingegaan voor een stempel bij de kathedraal en voor een paar lokale vloeibare versnaperingen. Morgen rijden we een dagje samen op naar de volgende camping.

Kathedraal van Burgos

¡Hasta pronto y saludos a todos!

One Comment on “Dag 19: Belorado – Burgos (63 km)

  1. Je gaat lekker. Iedere keervsuper om te lezen. Trots op je en succes de aankomende kilometers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: